Lär dig spela dröminstrumentet på YouTube

Skulle du vilja kunna spela gitarr, saxofon eller piano, men har inte tillgång eller råd att ta musiklektioner? Idag kan du lära dig att spela ditt dröminstrument på YouTube. Helt gratis.

Våga börja spela

Det spelar ingen roll hur gammal du är: du kan alltid lära dig något nytt. Om du alltid drömt om att spela ett musikinstrument, så är det bättre att du tar tag i det nu, än att du väntar in “rätt tillfälle”. Det rätta tillfället brukar sällan infinna sig. Det är genom att göra aktiva val och testa saker som vi får göra spännande saker i livet. Tänk dig att kunna sätta dig vid pianot och bara kunna spela några sköna jazzackord på en fest eller att faktiskt få ha ett band tillsammans med vännerna. För att börja spela behöver du naturligtvis ett musikinstrument. Om du har en liten kassa kan du låna, köpa begagnat eller hyra ett instrument. Det underlättar också att ha en surfplatta när du ska träna framför YouTube. Men självklart fungerar också en dator eller en mobil. Ett tips är att du också skaffar dig en par riktigt bra AirPods från Teknikdelar, så blir det lättare för dig att verkligen lyssna på musiken och ta till dig den rätta känslan när du ska spela.

Hitta din Youtubelärare

Det spelar nästan ingen roll vilket musikinstrument som du vill lära dig. Det finns säkert en YouTubekanal med lektioner till just det instrumentet. Om du ska spela piano eller gitarr har du många kanaler att välja på. Det bästa är om du hittar en kanal som du tycker är bra och verkligen följer och att du lyssnar på vad din YouTubelärare undervisar dig. Självklart kan du följa flera kanaler, men hoppa inte bara mellan filmer, utan träna verkligen. Det är särskilt viktigt att lyssna på hur du ska hålla instrumentet, hur du ska sitta och om själva fingersättning, även om just de områdena kan låta lite tråkiga i början. Om du har en favoritlåt kan du söka på den och skriva “X Easy tutorial” eller bara låtens namn om den är på svenska. Då kan du snabbt lära dig en låt, vilket alltid är inspirerande och roligt.

Du kan också använda YouTube om du kommit en bit i ditt spelande. Det finns väldigt många YouTubekanaler med skickliga musiker som kan visa dig hur du kan ta nya ackord, förbättra taktkänslan och lära dig speciella låtar, som Für Elise i Raggtimestil.

Lämna ett svar