Sång med gitarrspel på begravningar

Att sjunga eller nynna fram toner ur strupen är något alla mår bra av. Det stärker oss på många plan även om vi mest gör det för oss själva. Vi kan följa sinnesstämningen när vi sjunger och det är ett fint sätt att ta hand om känslorna. Det finns många som har tagit gitarrlektioner och kombinerar strängarnas musik med sång. Andra är rena naturbegåvningar när det kommer till att kunna hantera en gitarr. Det är en fantastisk gåva. Att på en begravning höra en gitarrist framföra en passande melodi med sång blir ett fint minne.

För att få god hjälp inför en begravning så är det viktigt att anlita en begravningsbyrå med omtänksam och kunnig personal som kan ge råd under en tung tid i livet. Hos https://lovabegravning.se/ finns det empatiska människor som också ger stöd inför den viktiga stunden som begravningen pågår. De kan också tipsa om sång och musik under akten. Det måste kännas att det blir rätt sånger som sjungs och med en gitarr som ackompanjemang förstärks känslan av sångerna.

Gitarr och sång en mycket vacker kombination

Ibland känner vi den bortgångne väldigt väl och vet precis vad som ska sjungas och spelas under begravningsceremonin. Personen i fråga kanske själv spelade exempelvis akustisk gitarr och hade under livets gång en särskild

sång som han eller hon sjöng samtidigt som ackorden på gitarren slogs an.

Då kan det bli lättare att välja sången eller sångerna som framförs av den som spelar gitarr under begravningen. Det kan också vara fint att ha enbart ett solostycke på gitarr med någon låt som berör på djupet.

Musiken som spelas under en begravningsceremoni är mycket viktig för sorgearbetet hos de kvarlevande. Ceremonin ska vara en stund att ha kvar i minnet och musiken som väljs spelar stor roll i det fallet.

Mikrofoner gör det hela än mer mäktigt

Just gitarr har en förmåga att som ensamt instrument ihop med sång skapa en speciell stämning av lugn. I kapell eller kyrkor som används vid begravningar så finns det alltid mikrofoner som används för att alla som är samlade för ett sista farväl ska kunna höra ordentligt.

Gitarrspelaren har en god egenskap när det kommer till att spela mjukare eller att ta i lite mer med strängarnas hjälp. På det sättet kan sången framhävas mer under vissa partier av melodierna som spelas. Finns en särskild sångerska eller sångare ihop med den som spelar gitarr så kan det dessutom bli en fantastisk duett. Då kanske gitarristen sjunger en helt annan stämma än sångaren och det blir underbart vackert. Den stunden som duetten pågår kanske de som är med under ceremonin vilar ögonen på vackra blommor och levande ljus för att riktigt kunna ta in stunden.

Levande ljus och blommor har också en lugnande effekt på oss i tunga stunder.

All musik och sång som spelas och sjungs med hjälp av en gitarr och en sångare eller sångerska, blir en viktig del av begravningsceremonin. Det blir en mycket fin stund att minnas när sorgbearbetningen pågår.

Lämna ett svar